Hoe je de geschiedenis van je iPhone volledig kan wissen

Stel, je bent de hele dag in de weer geweest met je iPhone om een verrassende verjaardagsfeestje voor je beste vriend en kamergenoot te plannen voor volgende week. Je zit in de woonkamer van je flat, giechelend over hoe geweldig dit feestje gaat worden, en je vriend komt de kamer binnen met slechts een handdoek om en natte haren.

“Hey maatje. Mijn telefoon is leeg en ik moet mijn dokter bellen over die ene wrat… mag ik je iPhone gebruiken?”

In afschuw realiseer je dat je nu je telefoon aan je vriend moet overhandigen en weet dat op je iPhone het flagrante bewijs staat van een groot deel van je planning. Het eerste waar je aan denkt is hoe je de hele geschiedenis binnen tien seconden kan wissen. Wat doe je dan, mijn vriend? WAT GA JE DOEN?

Wees maar niet bang. Je privé logboek uit je iPhone wissen is echt makkelijker en sneller dan veel mensen denken.

De bel geschiedenis van je iPhone verwijderen

De AIVD en je mobiele service provider hebben waarschijnlijk toch ergens een lijst van je inkomende en uitgaande gesprekken staan, maar dat hoef jij niet te doen. Om een of andere reden, geloven sommige iPhone gebruikers dat de enige manier om de bel geschiedenis te verwijderen is door alle gesprekken individueel te wissen. Niet dus!

 

Als je naar je recente gesprekken gaat en op de knop Wijzig tikt (rechtsboven op het scherm), kun je daarna op Wis tikken (linksboven) en Wis alle recente kiezen in het volgende scherm.

Door op Wis alle recente te tikken worden al je gesprekken verwijderd, makkelijker kan het eigenlijik niet. Bovendien is dit een stuk eenvoudiger en sneller dan het verwijderen van elk individueel gesprek.

De geschiedenis van Safari verwijderen

Er zijn natuurlijk een aantal lezers die misschien een andere browser gebruiken op hun iPhone, maar de meeste gebruikers zijn grote voorstanders van Safari. Op je iPhone kies dus Instellingen, daarna Safari en tik op Wis geschiedenis.

 

In de instellingen van Safari, zul je gemakkelijk de opties vinden om je web geschiedenis te wissen (Wis geschiedenis) en alle andere gegevens (Wis cookies en gegevens) die te maken hebben met je browser.

Bovendien, als je wilt voorkomen dat je surf geschiedenis wordt bewaard, kun je de Privémodus inschakelen die zich op dezelfde pagina bevindt (inn de afbeelding staat het aan). Dit betekent geen logs meer van websites, cookies of zoektermen voor zo lang als je het ingeschakeld houdt, dus geen problemen meer.

Je berichten verwijderen

Op een soortgelijke manier kun je, om welke reden dan ook, de behoefte hebben om je SMS berichten te wissen. Het is begrijpelijk, iedereen heeft zo zijn redenen. Het is misschien het gevolg van een beschamende tekst die je per ongeluk ooit hebt gestuurd. Het is misschien omdat je niet wilt dat je geliefde te weten komt dat je een huurmoordenaar hebt ingehuurd om van haar af te komen. Via SMS, het is wel eens gebeurt.

Dus zoals je je telefoon gesprekken hebt gewist, kun je ook terecht bij de individuele sms berichten. Je tikt op Wijzig in de rechterbovenhoek en, in je volgende scherm, op Wis Alles en je kan al je berichten in een keer wissen. Je kan ook bepaalde berichten selecteren (via het rondje ernaast) en op Verwijder tikken.

 

De toetsenbord geschiedenis opnieuw instellen

Het toetsenbord logboek van iOS op de iPhone is misschien wel een van de meest vervelende problemen. Het corrigeert automatisch bepaalde woorden die je invoert terwijl je nog aan het typen bent. Dit kan, zoals je wellicht hebt gemerkt, leiden tot tal van lastige teksten en emails naar verschillende mensen, familie, vrienden of bekenden. Gelukkig is de oplossing hiervoor vrij eenvoudig.

 

Het enige wat je hoeft te doen is om weer te gaan naar de Instellingen en Algemeen selecteren, daarna Stel opnieuw in kiezen en op Herstel toetsenbordwoordenboek tikken. Dat is makkelijk!. Nu hoef je geen zorgen meer te maken dat je per ongeluk je baas die speciale koosnaampje dat jij en je collega’s hebben bedacht zou kunnen ontvangen. Dit kan een echte life-saver zijn.

 

 

Je iPhone leegmaken,wis alles, maar dan ook echt alles!

Ten slotte, als je echt met een schone lei wil doorgaan door je iPhone leeg te maken, kun je alles verwijderen en opnieuw beginnen. Je gaat gewoon naar Instellingen en vervolgens Algemeen en Stel opnieuw in en kiest Wis alle inhoud en instellingen. Je telefoon keert terug naar de fabrieksinstellingen en je bent alle gegevens, gesprekken, berichten, foto’s en ga zo maar, voorgoed kwijt. Vaarwel wrede wereld!

Conclusie

Soms wil je de iPhone opschonen omdat je, zoals velen, een digitale nette freak bent. Om een of andere reden, je voelt je verplicht om de logs van je gebruik regelmatig te verwijderen om telkens met een schone lei te kunnen doorgaan. Het is geen groot probleem.

Aan de andere kant, zijn er misschien gebruikers die serieuzere redenen hebben om hun geschiedenis te willen verwijderen. Wat de reden ook is, het zijn hun zaken. Onze bedoeling was alleen te vertellen dat het mogelijk is en hoe je dat het beste voor elkaar kan krijgen.